Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 22-03-2015 01:46:50
Geldzaken & Recht

Aftrek vervoerskosten naar arts of ziekenhuis

[quote=tenormin schreef op zaterdag 21 mrt 2015, 23:38]dan maar helemaal off topic: altijd het laatste woord willen hebben irriteert mij verschrikkelijk. maar blijft u vooral zo doorgaan, alleen, sluit mij uit.
ik sluit me bij de correctie van tijger1 aan. u bent ten onrechte beledigd. heeft hier niets van doen met het laatste woord te willen hebben. vervoerskosten naar huisarts, tandarts, paramedici zoals fysiotherapeuten, ziekenhuis, specialist, kliniek enzovoort - de werkelijke kosten tellen. ook de eerste kilometer telt al. de werkelijke kosten kunnen kosten voor openbaar vervoer zijn of taxikosten (medisch noodzakelijk), of kosten per fiets (pakweg € 0,09 / km) of kosten per auto waarbij een gemiddelde prijs van € 0,35 / km acceptabel is voor de belastingdienst. kosten voor een 'oud beestje' zouden zo € 0,25 / km kunnen zijn. de kosten van een rolls royce 6.7 - v12 4 deurs - € 4,50 / km. parkeerkosten mogen in dit geheel worden meegenomen. 4 ritjes naar een tandarts per rolls royce (100 km enkele reis) geeft dus een aftrek van € 3600 terwijl de ouwe barrel hier € 200 aftrek vervoerskosten oplevert.

n.b: als er een gehandicaptenkaart is, is aftrek parkeerkosten niet mogelijk. hoewel ik wel een klant had die hier parkeerkosten wilde opvoeren, omdat de parkeerplaatsen voor het ziekenhuis altijd vol waren en hij uit noodzaak steeds in een nabijgelegen parkeergarage moest parkeren.
de gehandicaptenkaart zelf ik ook niet aftrekbaar.

n.b: de belastingdienst controleert naar mijn ervaring aangiften waarbij het vermoeden bestaat dat reiskosten ziekenbezoek en vervoerskosten op 1 hoop worden gegooid of verdacht hoge bedragen laten zien.

ziekenbezoek: is aan een aantal strenge voorwaarden gebonden (de zieke moet aan het begin van de ziekte behoren tot het gezin / de ziekte moet meer dan een maand aaneengesloten duren, afstand enkele reis meer dan 10 km) de werkelijke kosten van taxi, openbaar vervoer tellen. voor de auto geldt een vaste kilometerprijs van € 0,19 / km (dus ook voor de rolls royce) parkeerkosten mogen hier niet meegeteld worden.