Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 22-03-2015 11:35:33
Geldzaken & Recht

Aftrek vervoerskosten naar arts of ziekenhuis

@mirush:
de klometerprijs voor een 'oud beestje' is nattevingerwerk. de kilometerprijs van € 4,50 voor een nieuwe rolls royce phantom is gebaseerd op een kilometertotaal van 25.000 km / jaar. n.b: verzekering en onderhoud niet inbegrepen! lees http://www.autozine.nl/text/kilometerkosten.php?uk=15041">hier

correctie op mijn vorig bericht.
de kosten gehandicaptenparkeerkaart en gehandicaptenparkeerplaats, inclusief de keuringskosten zijn wel aftrekbaar. meerkosten.nl vermeldde vorig jaar: niet aftrekbaar. (zie hieronder)

aanvullend t.a.v. vervoerskosten arts, specialist, ziekenhuis.
de kosten van openbaar vervoer of met een taxi zijn volledig aftrekbaar. per auto: ga uit van de werkelijke kosten per kilometer, dus inclusief afschrijving en onderhoud. de kilometerprijs kan berekend worden op basis van de tabellen en rekenmodules van de anwb. ook hier geldt: enig natte vingerwerk is meestal noodzakelijk. ik ken iemand die een tweedehands camperautootje als auto heeft. die rekent € 0,58 / km.

verdere informatie van meerkosten.nl:
kreeg u een vergoeding van de zorgverzekeraar voor het ziekenvervoer, dan moet u die in mindering brengen op de aftrek. ook de eigen bijdrage van € 96 die uw zorgverzekeraar van u verwachtte, kunt u niet aftrekken.

een overzicht van aftrekbare kosten geeft meerkosten.nl ook gemeenten noemen deze site als uiterst betrouwbaar met volledige informatie in begrijpelijke taal. www.meerkosten.nl geeft uitleg over het invullen van de actuele belastingaangifte. de site volgt de opbouw van het elektronische aangifteformulier van de belastingdienst, waardoor het gelijktijdig en stapsgewijs te gebruiken is. rekenvoorbeelden verduidelijken hoe gemaakte kosten terug te verdienen zijn. hoe hoog dat bedrag is, hangt af van het inkomen en dat van de eventuele fiscale partner. lees o.a. http://www.meerkosten.nl/belastingvoordeel/aftrek-sz/hulpmiddelen">hier en lees http://www.meerkosten.nl/belastingvoordeel/aftrek-sz/hulpmiddelen#niet">hier