Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tot15karakters
tot15karakters - 22-03-2015 12:43:50
Geldzaken & Recht

Aftrek vervoerskosten naar arts of ziekenhuis

Ik heb een ander probleem!

als ik in mijn eigen stad een ziekenhuis bezoek is dat 3,8 km dus zelf betalen!
maar als ik 5x per week ga kom ik op 38 km.
dan zal ik volgens de regels e0,00 krijgen.

als ik een ziekenhuis elders op 17,3 km afstand een afspraak maak,
zelfde arts op andere dag en ze gaan nog fuseren ook, dan krijg ik gewoon 173 km vergoed!

mijn audi a2 is redelijk zuinig dus 19 cent is voldoende maar is het nu de bedoeling dat mensen wegens de grens van 10 km elders een ziekenhuis moeten bezoeken of moet ik zelf betalen.

die 10 km grens kan er voor zorgen dat de zorg onbetaalbaar gaat worden omdat mensen die toevallig binnen 10 km wonen, dus 9,9 km mag ook niet, ook niet omrijden... dan krijg je een risico dat mensen elders een ziekenhuis zoeken.

zieke mensen hebben meestal tijd genoeg en de parkeerkosten zijn dichtbij hoger dan op 17 km in mijn geval, maar mag dit dan wel?

wel verwacht ik vragen van mijn specialist, hij woont bij mijn in de straat en als ik om deze reden elders afspreek, kan ik tijdens hond uitlaten wel vragen verwachten!
maar mag en kan dit, verder weg omdat dichtbij niet vergoed word?