Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-03-2015 13:17:24
Geldzaken & Recht

Terug kopen traplift

Ik weet dat diverse gemeentes de via wmo geleverde trapliften weghalen en registreren.

vaak meerdere woningen van zelfde type als het een rijtjeshuis is en ook daar is redelijk gestaard ingevoerd.
hoewel er 28 modellen woningen zijn van 1 bouwbedrijf zijn er alleen links of rechts draaiende trappen en dus 28 totaal andere woningen wat voorgevel betreft hebben dus allen dezelfde trappen!

naast de uit 1 pijp zijn er ook delen die met standaard bochten in elkaar zijn te schroeven dus toch vaak meer delen standaard dan u denkt.

diverse nieuwbouwwijken hebben dus standaard trappen voor meerdere woningen en de voor en achtergevel + indeling word aangepast maar de architect gebruikte vaak standaard trappen met hoogte en draai.

wel moet je vaak in 1 regio blijven omdat elk bouwbedrijf een bepaalde leverancier had.

je ziet het ook bij kunststof kozijnen, bekende weten uit eerdere dat ze soms gelijk de gegevens hebben en soms alleen moeten spiegelen.
het bouwbedrijf uit 1982 heeft dus voor mijn woning een trap geplaatst, maar die is in meerdere woningen projecten in meerdere gemeentes in mijn regio gezet.

zelfs vele vrijstaande zijn met standaard delen gemaakt maar die hebben meer variatie en gezien de lage aantallen lastiger.
diverse gemeentes maken nu lijsten welke woningen een bepaalde trap hebben.

in mijn straat zijn alle 159 woningen hetzelfde, alleen gespiegeld, en open of dichte trap maakt niets uit!
alleen een brandschade woning heeft nu een andere omdat die later geleverd werd.

voor een gemeente die wmo uitvoerde en weet wie ooit welke woning bouwde zal een traplift daarom meer waarde overhouden dan een landelijke firma die deze gegevens niet heeft!