Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lovewinnie - 02-04-2015 10:29:00
Geldzaken & Recht

Kinderopvangtoeslag 2010

[quote=getty schreef op donderdag 2 apr 2015, 08:04]waarom stort de kinderopvang de ten onrechte bedragen dan niet gewoon terug?

omdat dit miet terecht zou zijn. de kinderopvang moet gewoon betaald worden. uiteindelijk hebben de ouders het deel wat te veel aan toeslag is betaald zelf niet hoeven te betalen.
kinderopvang krijgt de toeslag en de ouders moeten wat over is zelf betalen. als de toeslag te hoog is betalen de ouders in verhouding te weinig.
het geld wordt dus gehaald bij de ouders en dat lijkt me de normale volgorde.
het wordt anders wel heel veel rompslomp dat de belastingdienst het te veel moet terugvorderen bij de opvang en de ouders dan dat zelfde bedrag weer moeten betalen aan de opvang want het moet toch betaald worden.

als de moeder kan bewijzen wat haar inkomen was in 2010 zal er vanzelf een herberekend komen. als ze toeslagen inhouden betekend dit dat ze al de brieven om het in termijnen etc te betalen voorbij is. waarom de ingehouden toeslagen betaald zouden worden aan de opvang?? dat begrijp ik niet. weet u wel zeker dat dit zo is. het lijkt mijn eerde dat die die inhouden om de te veel betaalde toeslag zo recht te trekken.

dus verzamelen bewijs, opsturen en afwachten, er gaan weken overheen en als ze bezwaar had gemaakt op de juiste manier had ze uitstel gekregen van betalen en was een groot deel van het probleem opgelost. er is gewoon te lang gewacht en is het in werking gezet dat het terug betaald moet worden. dit wordt niet meteen teruggedraaid op stopgezet om dingen uit te gaan zoeken als je niet optijd bent. als straks blijkt dat ze er alsnog recht op had krijgt ze al haar toeslagen alsnog terug.
ze is gewoon in gebreken gebleven en moet daarvoor nu op de blaren zitten