Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kloske
kloske - 03-04-2015 22:50:34
Geldzaken & Recht

Hoe ziek moet je zijn voor wao?

[quote=tenormin schreef op vrijdag 3 apr 2015, 21:05]dan lijkt me, wat @edrick3 schrijft, dat uw vriendin wel aan die eisen voldoet, als ze nu 45 jaar is. althans qua ziektebeeld. maar toch werken na 2004, weliswaar met hevige tegenzin en met de huidige strenge regels heeft de zin "onder haar niveau werken" geen inhoud meer; iedereen moet, indien een baan beschikbaar, vaak onder niveau werken. aan chronische blaasontsteking is wat te doen, daar kan men mee werken; ischias en wondroos zijn wel ziektes waar uwv rekening mee zal houden. als zowel arts als specialisten al meewerken om haar te ontzien in de arbeidsmarkt en dat op schrift hebben gesteld zal de arts van uwv zich toch wel degelijk moeten beraden om de rest van het percentage om af te keuren naar boven op te schroeven. dus inderdaad een herkeuring aanvragen.


onder haar niveau werken zou geen probleem zijn, maar werk doen tussen verstandelijk gehandicapten en hetzelfde behandeld worden is nou ook weer niet de bedoeling lijkt mij. ze voelde zich niet te min maar het werk was geestdodend voor haar, ze had al bewezen dat ze ook verantwoordelijker werk kon doen, ze was al eens vaker ingevallen voor de leidinggevende daar maar de 'baas' vond dat ze 'prima op haar plek' was. nou lijkt me leiding geven wel even iets anders dan spuiten in een zakje stoppen, 4 uur per dag, 20 uur per week?
de zaak is nota bene wel al voor de rechter geweest, kortgeleden, en wederom is volledige wao afgewezen. kom je eigenlijk nog wel in de wao? dat ligt volgens mij voor een groot deel bij de keuringsarts, 1 persoon dus die mag beslissen over een ander en zelfs beweert dat pijn, hoe hevig ook, geen reden is om in de wao te komen. pijn is nl niet meetbaar. nou vráág ik je...