Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kloske
kloske - 04-04-2015 23:47:00
Geldzaken & Recht

Hoe ziek moet je zijn voor wao?

[quote=tenormin schreef op zaterdag 4 apr 2015, 21:44][quote=kloske schreef op zaterdag 4 apr 2015, 20:26]
toen zijn 15 of 20 jaar geleden (precies weet ik het niet) aangaf dat zij teveel pijn had om volledig te kunnen werken kreeg zij te horen: als jij 's avonds naar een koor kunt gaan o te zingen (dat deed ze 1 avond per week) dan kun je ook werken. toen is zij vrijwillig enkele uren minder gaan werken omdat zij anders haar hobby niet meer kon beoefenen. en toen dat weer niet ging heeft zij met die zin in haar achterhoofd wederom een aantal uren ingeleverd. wist zij veel toen...

kloske, je schrijft zelf al: "toen zij 15 of 20 jaar geleden"; die theorieën zijn allang achterhaald. juist zingen doet mensen even hun pijn vergeten, dat weet iedere arts, of zou iedere arts, ook van uwv moeten weten. er moet in deze situatie een nieuw gesprek plaatsvinden. weet dat alles erg verhard is maar volgens mij werken er niet alleen maar blokken beton; sommigen zijn daar nog mens. echt waar, afgelopen maanden via via toch zelf meegemaakt.


die theorie is niet alleen achterhaald, die klopte toen al niet. maar ze heeft het, naief als ze was, voor zoete koek aangenomen en geloofd dat het dan zo moest. er zijn gesprekken geweest in het afgelopen jaar, met de keuringsarts, die wilde bewijzen van artsen in het ziekenhuis en van de psycholoog, die heeft ze overlegd en nog is het niet genoeg. 'pijn is niet meetbaar dus ze stelt zich aan'. komt er überhaupt nog iemand in aanmerking voor wao? sommigen daar zijn nog mens, ja, klopt, maar haar keuringsarts blijkbaar niet, die is van beton, zoals u het noemt. die man mag het eens een maandje van haar overnemen, dan piept hij wel anders.