Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kloske
kloske - 05-04-2015 12:24:07
Geldzaken & Recht

Hoe ziek moet je zijn voor wao?

[quote=ron530 schreef op zondag 5 apr 2015, 12:12]ik geef zelf leiding aan een kleine groep mensen binnen een sw bedrijf en ik weet goed wat er mis kan gaan. in mijn groep zijn het vooral mensen die na een ziekte periode gaan terugkeren in het arbeidsproces. daarbij ben ik het aanspreekpunt voor de werknemer en de consulent van die werknemer, met elkaar wordt er een traject in gezet om de mogelijkheden qua werken te bespreken en vooral waar die werkzaamheden gaan plaatsvinden. wat ik in de situatie van uw vriendin niet snap is dat ze haar maar laten aanmodderen terwijl ze het werk niet aankan. wat ik binnen een sw bedrijf wel herken is dat iemand met een hoog "kan niet wil niet" gehalte al snel buiten de boot valt.


wat bedoelt u met het werk niet aankunnen? moeilijk werk was het nou niet bepaald, een kind van 8 kan dit nog, mits ze tot 20 kan tellen dan; ze kon het geestelijk op den duur niet meer aan, als u dat bedoelt zit u goed.
ik heb in een eerdere reactie gezet dat ze zich wel degelijk heeft ingezet voor het werk wat haar toegewezen werd, in de hoop dat ze na verloop van tijd beter passend werk (wat er wel degelijk was binnen dat bedrijf) mocht gaan doen. óf de baas heeft er een wel heel slechte kijk op gehad óf hij wilde haar een hak zetten. er was dus geen sprake van niet willen! ze is bepaald geen klager, heeft juist daardoor té lang doorgezet tot ze écht niet meer kon, geestelijk én lichamelijk niet. want als je steeds weer dezelfde handeling moet verrichten: spuiten inpakken, 20 in een zakje stoppen, terwijl je veel meer in je mars hebt, dan vreet dat dusdanig aan je dat ook je lichamelijke klachten verergeren door de stress die dat werk met zich mee brengt.