Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janobc - 10-04-2015 17:34:14
Vrije tijd & Tuin

Volkskrant digitaal niet te lezen op laptop

Ik lees zowel de volkskrant als de nrc op tablet (ipad) en laptop. voor de tablet geldt: beide kranten zijn op een tablet helemaal te downloaden en dan ook offline prima te lezen. wat me overigens wel verbaast, is dat een volkskrant vaak 3x zoveel ruimte vergt dan een vergelijkbare (in omvang) nrc.

voor een laptop (of pc) is het verhaal heel anders. de hele nrc kun je op de laptop downloaden en opslaan als een, groot pdf. dus die kun je bewaren en later nog lezen. ook losse artikelen zijn te downloaden.

de mogelijkheden van de volkskrant op de laptop zijn veel beperkter, daarvan kun je alleen losse artikelen downloaden, en dan alleen nog maar de tekstversie. conclusie: de nrc is de beste krant om digitaal te lezen.

(terzijde: ik probeer ook dagblad de limburger digitaal te lezen, maar dat is een langdurige ramp. deze krant kunt je namelijk niet als een bestand downloaden, dus je bent gedwongen telkens een losse pagina op te halen. dat is een hoop gedoe en kost tijd, en zonder internetverbinding kun je die krant dus niet lezen. ook kun je de krant niet bewaren. het is dan wel weer mogelijk om losse artikelen als pdf te downloaden en op te slaan.)