Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 11-04-2015 10:27:58
Geldzaken & Recht

Kinderopvangtoeslag stopgezet ivm steekproef

[quote=jantje7 schreef op vrijdag 3 apr 2015, 14:17]u komt pas echt in de problemen als de toeslagbetaling doorgang zou vinden, als nadien blijkt dat u ten onrechte deze toeslag heeft gekregen. dan moet alles in enkele termijnen worden terug betaald en bovendien krijgt u dan ook geen toeslag meer.
wat een suf antwoord, dan kan de belastingdienst nu net zo makkelijk bij 80 % van de mensen die een of andere toeslag krijgen een steekproef doen en dan zeggen: maar als blijkt dat u ten onrechte de toeslag heeft gekregen, dan zit u echt in de problemen.

ik vind dit heel vreemd deze steekproef. dat ze hem doen oké, want er wordt gefraudeerd, maar meteen de uitbetaling stopzetten, dat is gewoonweg belachelijk. dan zou het geen steekproef moeten zijn, maar al een vermoeden van fraude die op bepaalde feitelijkheden zou zijn gebaseerd.
zo help je mensen onnodig in de schulden.

wat u nog zou kunnen doen is contact zoeken met de nationale ombudsman.
klik https://www.nationaleombudsman.nl/">hier