Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
willem75 - 13-04-2015 23:59:17
Voeding & Gezondheid

Terhandstellingskosten en eigenrisico

Beste edriks3 en tijger1,
bedankt voor jullie reactie, de informatie en de link echter

@ tijger1
ik heb echt alles al gegoogled maar kan niets vinden van de overheid over deze terhandstellingskosten noch iets van de een ziektekostenverzekering die als grootste binnen een regio de hoogte van deze kosten heeft vastgesteld en gepubliceerd, nog even voorbij gaand aan het feit dat er dan een overheidsbesluit (gepubliceerd) zou moeten zijn, waarin dit aan de burgers, het publiek (daar komt de term gepubliceerd ook vandaan!) van de regeling en de hoogte kennis zouden kunnen nemen. kosten berekenen die niet van tevoren zijn gemeld noemt men wel misleiding of fraude, dus wel maar helaas niet ongebruikelijk bij deze "overheid" die de vaststelling kennelijk aan marktpartijen over laat.

@edriks3
dank voor de moeite en de toegezonden link die nogmaals mijn gelijk bewijst.
infonu.nl is wederom geen overheids site en bevat dus ook geen wettelijke informatie. bovendien gaat het voor 90% over de kosten voor de 1e terhandstelling, waar ik verrassend genoeg, mits dit ordelijk wordt besloten, gecommuniceerd en gepubliceerd nog enig begrip voor kan opbrengen
ik begrijp dat u, waarschijnlijk werkzaam in deze sector, net als de apotheker in de kassa uitzending de feitelijkheid van de huidige situatie blijft beschrijven en verdedigen. maar ik begrijp wel wat er gebeurd en waarom.
ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat "in achterkamertjes" een door marktpartijen bepaald tarief wordt vastgesteld, dat vervolgens nergens terug te vinden is (ik woon in brabant, maar gelderland is dichtbij, wat zijn daar de terhandstellingskosten??) dat ook niet wordt gecommuniceerd (in mijn geval krijg ik van de apotheek zelfs geen factuur o.i.d. en de stickers op de verpakkingen vermelden 1 bedrag dat achteraf het totaal blijkt te zijn, en dus geen melding van kosten) en dat "de sector" en de overheid dit "normaal" vinden. de apotheker in de kassa uitzending verteld het al, als de terhandstellingskosten achteraf te hoog blijken te zijn vastgesteld gaat het geld terug naar de ziektekostenverzekering, en de patiënten? die hebben pech want in nederland noemen we dit het eigen risico (officieel niet aftrekbaar voor de belasting) en kosten en risico's leggen we neer bij de bevolking (dus ook bij tijger1 en edriks3) en winsten en opbrengsten laten we verdelen door de apotheker en verzekeraar.
ik blijf het misleiding en fraude vinden.
maar gelukkig zoals ook bij iedere boemerang komt dit weer bij de partijen terug.
patiënten zullen oplossingen vinden die uiteindelijk de kosten en verspilling zullen laten toenemen. als je 3 jaar de hartmedicijnen niet inneemt (omdat je geen geld hebt voor het eigen risico, hetgeen overigens gelukkig niet voor mij geldt!) en in het 4e jaar een infarct krijgt (ambulance, dotteren, ziekenhuis, revalidatie en dan toch maar korte tijd medicijnen) dan heb je ruim 1100 euro eigen risico uitgespaard en de kosten die via de ziektekostenverzekeraar bij de andere burgers terecht komen zij makkelijk het 10- of 20-voudige.

ieder heeft recht op zijn eigen mening, maar ik heb nog geen enkel argument gehoord die mij van gedachten doet veranderen, en ik weet dat velen het met mij eens zijn.
ik heb nog geen ziektekostenverzekeraar of apotheek failliet zien gaan,
wel heel veel particulieren.
ik stem voor terugkeer naar één ziekenfonds!

toch met vriendelijk groet,

willem