Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jaapje_1
jaapje_1 - 20-04-2015 14:51:06
Geldzaken & Recht

Ex weigert geld op gezamenlijke rekening te zetten

Beste lizette,

dit is inderdaad een heel vervelende situatie, het probleem zit hem in de hoofdelijke aansprakelijkheid daar jullie beiden voor de volledige schuld van de rekening aansprakelijk zijn.
heb je met je ex een convenant opgesteld waarin staat dat je beiden de helft van de rekening zult aanzuiveren om hem daarna op te heffen? in dat geval zou je eventueel stappen kunnen ondernemen maar tenzij je een rechtsbijstand hebt kan dit voor jou ook een kostbare aangelegenheid worden.

de vraag bij bovenstaande is ook of je ex wel voldoende middelen heeft anders ben jij alsnog degene die aangesproken gaat worden.

wanneer je wel een convenant hebt (ergo je kunt bewijzen dat je ex verplicht is om de helft te betalen) dan kun je je ex nogmaals aanschrijven dat hij moet betalen en zou je er eventueel een incassobureau of deurwaarder op kunnen zetten, je moet je ex daarvoor wel eerst in gebreke stellen.

kun je deze afspraak niet bewijzen en gaat het puur om je eigen rechtsgevoel dan sta je helaas heel erg zwak, gezien je tekst dat het op basis van de overschrijvingen duidelijk is geeft helaas het gevoel dat dit je rechtsgevoel is.

wanneer je het kunt dragen zou ik het aflossen en opheffen, de rekening komt anders vanzelf over de 1000 heen waarna de bank gaat vorderen waarbij de kosten behoorlijk op kunnen lopen.

heel veel succes met het vinden van een oplossing!