Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 07-05-2015 03:59:49
Computers & Telefonie

Valse bestellingen op mijn adres

Volgens de meeste van jullie is diegene die dit doet vrij dom blijkt uit nogal wat reacties.
denk je nu echt dat zo iemand een eigen/echt telefoonnummer achterlaat? en als die dat al doet zal het een "burner phone" betreffen. je weet wel zo'n prepaid geval waar verder geen naam aan gekoppeld is en waarvan het beltegoed ook cash, via bitcoin oid betaald is.

en adhv een email adres kun je al helemaal niks achterhalen, je kunt tig email adressen aanmaken bij tig verschillende aanbieders met tig verschillende valse namen als daar al om gevraagd wordt. maar deze gast gebruikt vast dat email adres dat ie van z'n provider kreeg (iets dat sowieso af te raden is) en waar z'n naam netjes in verwerkt is...

ip adres? tig vrij te gebruiken wifi spots door heel het land. of de zaken via een proxy / vpn laten lopen. dan kom je daar ook geen steek verder mee.

kortom je kunt hopen dat de persoon in kwestie domme fouten maakt en dat je zo kunt achterhalen wie het is. nou ja zelf achterhalen is ook al een hele klus, bedrijven moeten willen meewerken en dus klantgegevens vrijgeven aan jou, naw gegevens bij ip adres daar heb je toch echt politie voor nodig (of je moet een goede hacker zijn). maar de kans is groot dat ie geen domme fouten maakt want zo moeilijk is het allemaal niet om anoniem bestellingen te plaatsen.