Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dokun
dokun - 11-05-2015 14:49:04
Geldzaken & Recht

Prepaid creditcard

Ik gebruik al jaren ( naast een gewone creditcard) de prepaid visa creditcard van 3v. dit tot volle tevredenheid. de kosten van het gebruik behoren bij de 3vcard tot de laagste icm de visa prepaid creditcard. ik ken zelf geen andere aanbieder van de visa creditcard waarbij de kosten lager zijn dan bij de 3vcard.

je moet wel opletten dat als je bv een auto wilt huren je vooraf een (soms hoog) bedrag op je kaart moet zetten omdat het verhuurbedrijf (en ook sommige hotels) een bedrag reserveren op je kaart, gelijk aan de door hun verwachte totale kosten e/o een borgbedrag. dit word verrekend met het bedrag dat je uiteindelijk moet gaan betalen. als het gereserveerde bedrag hoger is dan wordt het resterende bedrag weer vrijgegeven. maar daar kan enkele dagen duren.

als je een prepaid mastercard gaat aanschaffen dan is dit anders geregeld. persoonlijk vind ik dit veel te duur, ook zijn er hogere kosten aan een prepaid mastercard dan aan de (veel simpelere, en met minder mogelijkheden) visa prepaidcard.

je kunt met de 3vcard meestal geen abonnements-diensten aangaan. dit kan met de mastercard wel.

ook is de mastercard niet anoniem, de 3vcard is dat wel (mits je contant opwaardeert bij een oplaadpunt).

let er goed op als je de prepaid creditcard gaat aanschaffen dat je geen extra hoge kosten moet gaan betalen. er zijn veel aanbieders actief waar je extreem hoge kosten hebt en die niet altijd duidelijk zijn vermeld.