Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 11-05-2015 18:28:31
Geldzaken & Recht

Alleen opdraaien voor restschuld bij 100% beiden aansprakelijkheid

Als ik u was zou ik niet akkoord gaan met hem schuldenvrij van u te maken.

van de site van de wsnp

mijn ex-partner heeft na de toepassing van de wsnp de schone lei gekregen en de bank verhaalt de restantlening op mij. kan ik de betalingen die ik nu nog doe op de lening op mijn ex-partner verhalen?


1 er is bij de echtscheiding een echtscheidingsconvenant afgesloten. hierin staat dat de ex-partner de lening gedeeltelijk of volledig aflost.
2 er is bij de echtscheiding is geen convenant opgesteld.

in de eerste situatie kunt u een vordering indienen ter hoogte van het bedrag dat u vóór de toepassing van de wsnp op de lening had afbetaald en welke u volgens het convenant niet verschuldigd was. de bedragen die u tijdens de wsnp betaalt kunnen ook nog worden ingediend, deze worden verrekend met de vordering van de bank. na toekenning van de schone lei kunt u niets meer verhalen.
in de tweede situatie bent u aansprakelijk voor in beginsel 50% van de vordering. alle bedragen die u boven die 50% aan de bank betaalt kunt u verhalen op uw ex-partner. voor deze vordering geldt hetzelfde als in bovenvermelde situatie.

klik http://www.wsnp.rvr.org/faq.cfm?cat_seq=655543da-07d9-31fb-5cdf840aa4967491&vraag_seq=98fde370-9b1d-e3de-3339478882b100ac">hier voor de bron.

gaat u na de afloop van zijn wsnp gewoon maar eens op zijn deurtje kloppen. het is maar mooi makkelijk om alles op uw broodje neer te leggen.

wat de bank betreft, is er niet een mogelijkheid tot overleg wat u maandelijks redelijkerwijs kunt aflossen? u vertelt ze dat u anders ook wellicht in de wsnp belandt en dat de bank dan nog verder van huis is.

klik http://www.wsnp.rvr.org/bibliotheek/bureau%20wsnp/adres.cfm?section=burger">hier voor contact met het bureau wsnp. laat u goed informeren.