Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dickvans - 13-05-2015 21:53:37
Vrije tijd & Tuin

E-bike aldi

Inmiddels 550 km gereden onder verschillende omstandigheden. rustig weer en bijna storm tegen.
prima e bike rijdt goed en is stabiel. er rammelt eigenlijk niets, behalve bij heel slecht wegdek maar dat heb je volgens mij bij elke fiets. de e novation middenmotor geeft een lichte trilling bij zware belasting maar niet hinderlijk. de motor is een bafang middenmotor, misschien niet helemaal zo goed als de peperdure bosch maar beslist niet verkeerd. ligfietsers die deze motor op 40-45 km hebben gebruikt (misbruikt)geven aan dat deze goed is maar dat deze na 5000 km kapot ging door overbelasting en te weinig koeling (motor zat ingebouwd in de ligfietscabine.
bij normaal e bikegebruik tot 26km/u zal deze probleemloos zijn volgens de ligfietsexperts.
al met al zeer tevreden voor een e bike met middenmotor die 2,5x zo goedkoop is bij b.v. stella zeg 899 tegen 2300 euro. de actieradius is sowieso bij volledige belasting 40 km en loopt op afhankelijk van de trapondersteuning. . je moet wel heel veel mazzel hebben als je de aangegeven 80km haalt. dit geldt ook voor dure e bikes. de accu van samsung is 36volt 10.4 ampère. niet de sterkste maar voldoende. we hebben 2 van deze fietsen zodat we indien alleen op pad dus een reserveaccu kunnen meenemen bij afstanden meer dan 40 km.
een rustige tocht met een snelheid van rond de 19-20km/u geeft een actieradius van rond de 50-60 km afhankelijk van wind/klimmen/trappen.
kleine details b.v geen rollerbrakes, geen verende zadelpen verraden de lagere prijs maar alle onderdelen zijn verder van bekende merken. verlichting is helemaal top, met nexus naafdynamo, blijft ook branden als je even stil staat,
als je zelf kan zorgen voor goed afstellen, rijklaar maken,af en toe de ketting kan spannen etc dan zit je goed.
als je alle mogelijke service wilt hebben ga dan naar een dealer.