Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 22-05-2015 14:34:14
Voeding & Gezondheid

Waar kan ik het beste een bril kopen

Bij eenvoudige / enkelvoudige glazen, dwz één sterkte, hoeven de glazen niet duur te zijn. duur wordt het meestal door de extra's: cilinder (die heb je nodig of niet), en ter vrije keus: ontspiegeling, extra dun, coatings etc.
omdat u schrijft een 'beginner' in brillenland te zijn: pas op met schoonmaken van de brillenglazen met water: kunststofglazen en / of coating is kwetsbaar, mijn coating kan niet tegen lauwwarm of warm water!!
wat de prijs is van het montuur, dat ligt aan de winkel en aan wat je zelf wilt. je betaalt voor design.

de grote ketens hebben budgetlijnen, soms jarenlang dezelfde modellen in een paar categorieën voor de meest voorkomende vormen van hoofden van mannen, vrouwen, kinderen.
ik loop ook al jarenlang met hetzelfde hoofd :-) en daar past nu eenmaal een bepaald model (budget)montuur naar tevredenheid bij. heb onlangs voor een nieuwe bril met andere sterkte glazen weer hetzelfde montuur als jaren terug gekocht.
heb ook wel eens een kindermontuur gehad als volwassene, heb ook weleens een montuur dat voor het andere geslacht was gekocht. ik zit niet zo vast aan was de fabrikant er voor etiket aan hangt.

of de prijs en de kwaliteit van een montuur samenhangen heb ik nooit kunnen ontdekken. ik heb zelden problemen met mijn monturen gehad, ongelukjes op school als 'bal tegen bril' etc. daargelaten. dus ik laat me niet leiden door de gedachte dat een duur montuur wel 'beter' zal zijn.

mijn ervaring is dat mijn opticien een engelengeduld heeft met mijn oogmeting, de oogarts of diens assistent(e) heeft maar 10-15 minuten en doet al jaren geen gewone metingen meer, alleen moeilijke gevallen, staar, afwijkingen en ziektebeelden, dus de eerste stap is de opticien met mbo- diploma voor oogmeting. vaak laat ik twee metingen doen, met een paar dagen of weken ertussen, omdat ik niet de gemakkelijkste ogen heb.