Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 29-05-2015 15:15:40
Computers & Telefonie

Router probleem

@hippo. ts schrijft dat hij een router heeft gekocht. in een gewone winkel dus. daarnaast heb je altijd een modem van de internetprovider nodig. deze moduleert en demoduleert het signaal van en naar de provider toe. het kan zijn, zoals ik al schreef dat in dat kastje ook een (wifi)router zit ingebouwd. een router verdeelt het signaal van het modem over de verschillende aangesloten apparaten. zonder router kun je maar 1 pc aansluiten op het modem.tegenwoordig is een modem/router combinatie (een kastje dus) gebruikelijk maar 5 jaar geleden of zo niet. ik heb ook nog een ziggo modem die alleen modem is en daarnaast mijn eigen gekochte router.
als hij een modem/router al heeft en hij wil zijn eigen gekochte router daar op aansluiten dan kan dat een stuk moeilijker zijn dan wanneer hij een gewoon modem zonder ingebouwde router heeft. twee routers achter elkaar stelt namelijk diverse configuratievraagstukken die je moet oplossen: wil je een of 2 dhcp servers gebruiken enz. deze regelen de interne ip adressen). het is dus van belang te weten wat ts voor een apparaat heeft gekregen van zijn provider. als hij er een heeft, daar schrijft hij niet over.....