Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 08-06-2015 15:06:24
Computers & Telefonie

Video's

[quote=crewmember schreef op maandag 8 jun 2015, 09:34][quote=macwouter schreef op zaterdag 6 jun 2015, 22:57]java om video-programma's te bekijken ?? sinds wanneer heb je java nodig om video-programma,s te bekijken. ik heb al in geen jaren java op mijn pc/mac. maar vlc is zoals eerder al gezegd een handige player die alles slikt.

youtube.
en ja hoor..
youtube maakt al tijden geen gebruik meer van java, sinds begin van dit jaar al niet meer.
sinds die tijd wordt er standaard op html5 afgespeeld.
quote:

youtube stapt over op html5

youtube gebruikt nu standaard html5 om video's af te spelen in chrome, internet explorer 11, safari 8 en betaversies van firefox. daarvoor wordt adobe flash langzaam maar zeker aan de kant geschoven.

de overstap is al in 2010 in werking gezet, toen google zocht naar manieren om youtube-video's te bekijken op apparaten die flash niet ondersteunen. sindsdien is html5 telkens doorontwikkeld, waardoor het nu de standaard backbone mag zijn voor de webversie van youtube.
flexibel

html5 heeft nog steeds als voordeel dat het gemakkelijk in te zetten is buiten webbrowsers, zoals in smartphones en smart-tv's. maar het belangrijkst is de ondersteuning van een flexibele bitrate. een video bufferen duurt korter, omdat aan de hand van je internetsnelheid wordt bepaald in welke kwaliteit er wordt afgespeeld. dat ken je misschien wel van netflix-video's, die ook gebruik maken van html5.

daarnaast biedt html5 ondersteuning voor de videocodec vp9. daarmee starten 4k en hd-video's op 60 frames per seconde sneller. ook kosten deze hogekwaliteitsvideo's met vp9 35 procent minder bandbreedte dan video's in flash, aldus google.


bron, klik hier-> http://www.pcmweb.nl/nieuws/youtube-stapt-over-op-html5.html">youtube stapt over op html5