Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kassaop1 - 14-06-2015 23:15:24
Geldzaken & Recht

Belastingaanslag

[quote=simbaensammie schreef op zondag 14 jun 2015, 15:40]
belasting geeft aan in 2013 een ver keerde berekening te hebben gemaakt . dit geven ze zelf per brief toe hiervoor excuus.
ondanks de definitieve aanslag moet ik nu als nog terug betalen.

als het een definitieve aanslag betreft en u niet met opzet gegevens heeft achtergehouden, dan is er genoeg jurisprudentie dat u helemaal niets hoeft terug te betalen. dit is ook de reden dat de belastingdienst meestal een voorlopige aanslag oplegt. eenmaal definitief opgelegd, dan kan de belastingdienst die alleen nog wijzigen als u opzettelijk verkeerde gegevens heeft opgegeven.
dit is het gevolg van de automatisering. rechters vinden dat de belastingdienst maar mensen in dienst moet nemen om aangiftes te controleren en fouten door automatisering niet mag verhalen op de belastingbetaler.
let wel: dit geldt alleen voor definitief opgelegde aanslagen.

zie voor voor meer informatie: http://www.z24.nl/ondernemen/hoe-definitief-is-de-definitieve-aanslag">deze pagina

als het om een groot bedrag gaat, kan het verstandig zijn een belasting-adviseur in te schakelen of desnoods even bij een advocaat langs te gaan die erin gespecialiseerd is.