Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kassaop1 - 14-06-2015 23:56:23
Geldzaken & Recht

Belastingaanslag

[quote=tijger1 schreef op zondag 14 jun 2015, 23:31]@kassaop1
de belastingdienst kan om een heleboel redenen een navorderingsaanslag opleggen. ook als zij zelf een fout gemaakt hebben.
de ts doet zijn aangifte per internet, dus hij had kunnen weten dat de aanslag fout was.

verzint u dit zelf of kunt u het onderbouwen met onafhankelijke informatie van derden?
uiteraard zal de belastingdienst het proberen, maar als de fout ben hen ligt hadden ze maar beter moeten kijken alvorens een definitieve aanslag op te leggen (en daar is voldoende jurisprudentie over). http://financieel.infonu.nl/belasting/37027-definitieve-belastingaanslag-is-soms-toch-niet-definitief.html">hier nog een linkje.
alleen bij nieuwe feiten die boven tafel komen kan een definitieve aanslag worden gewijzigd, niet als de belastingdienst ontdekt dat zij een fout hebben gemaakt na het opleggen van de definitieve aanslag.

[quote=tijger1 schreef op zondag 14 jun 2015, 23:31]
langs een advocaat? denkt u dat die gratis is?
nee, maar als het om een groot bedrag gaat kan dat wel eens een stuk goedkoper uitvallen. meestal is het eerste bezoekje 50 euro. heb je weinig inkomen dan kun je toevoeging aanvragen (dat doet je advocaat dan voor je).
het juridisch loket is ook nog een mogelijkheid om informatie te vragen, misschien wel het beste als eerste stap.