Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 17-06-2015 12:44:43
Geldzaken & Recht

Vakantiegeld

Het gaat erom dat zij niet slechter af is dan andere mensen in de bijstand qua inkomen en vakantiegeld die niet werken. als dat wel het geval is, dan kan zij in bezwaar gaan.
ik heb er even een willekeurige stad bij gehaald (groningen), ik denk dat het overal zo is.
klik http://gemeente.groningen.nl/bijstand/bijstand-en-vakantie">hier

waaruit
vakantiegeld
begin juni krijgt u uw vakantiegeld. hoeveel vakantiegeld u krijgt hangt af van het aantal maanden dat u een uitkering hebt gekregen en of u hebt gewerkt. het vakantiegeld wordt netto uitbetaald.

in principe moet er voor haar vakantiegeld zijn gereserveerd naar verhouding van de hoeveelheid bijstand zij iedere maand heeft gekregen. zij moet die deze maand hebben gekregen. verder zal er een verrekening zijn van het vakantiegeld van de werkgever, zodat zij op hetzelfde vakantiegeld uitkomt als iemand die full time in de bijstand zit.

overigens vind ik daar persoonlijk wel een onrechtvaardigheid in zitten, er zou wel een beloning mogen zijn als je werkt in de bijstand, dat je in ieder geval het volledige vakantiegeld mag houden, dit werkt zo niet erg bemoedigend voor mensen die een aanvullende uitkering hebben.
(maar ik heb het niet voor het zeggen)