Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jan4073 - 22-06-2015 12:14:16
Winkels & Webshops

In welke winkel kun je een degelijke leesbril kopen?

Mijn ervaring is dat de goedkope brillen net zo lang meegaan dan de duurdere bij de opticien. er zijn monturen die verende poten hebben en die gaan wel langer mee.
het volgende is geen antwoord op de vraag van janpatat maar heeft erl met leesbrillen en opticiens te maken. mijn ervaring met de opticien is ronduit slecht. na een oogmeting moest ik +2.0 hebben. ik kreeg hoofdpijn met het lezen en de bril was al snel kapot. nieuwe bril voor half geld (altijd nog €30,-) en opnieuw oogmeting. moesten iets sterker zijn +2,25 en +2,3. toen ik thuis kwam en wilde gaan lezen was het net of de ogen uit de kassen sprong en flitsende hoofdpijn. toevallig kwam ik dag later op een beurs en daar lagen goedkope brillen. met de man gepraat en hij vertelde mij: het is heel eenvoudig je probeert verschillende sterktes en gaat lezen op afstand van 30cm. de sterkte die het beste beeld geeft is voor jouw. voor mij was dat toen +1,75. dan kun je nog kijken of er brillen zijn met die breder zijn of smaller. en van glas is zwaarder dan van kunstof maar glas is krasbestendiger. heb je redelijke verschillen in sterkte nodig bijv 1,75 en 2,00 dan koop je 2 brillen met gelijke monturen en glazen één bril van ieders en zet een glas om. de ander doe je weg ben je nog klaar voor minder dan €10,- voor alle duidelijkheid nu 15 jaar later lees ik nog steeds met +1,5 of met bril van 1,75. in ieder geval zijn brillen met een sterkte van +2,0 of meer voor mij nog steeds veel te sterk. hoe een opticien dan 2 x een meting doet en er zo ver naast zit weet ik niet en ik hoef het ook niet te weten, ik zoek ze zelf wel uit. ik heb wel 7 of 8 brillen en dus altijd wel eentje die past bij de kleding.