Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 26-06-2015 22:20:19
Auto & Vervoer

Parkeren

Uit het relaas van eikenlaan blijkt dat het bevoegd gezag het volledig laat afweten. dat legitimeert eigenrichting. jammer dat het bevoegd gezag zich dat niet realiseert. dat neemt niet weg dat men uiterst behoedzaam te werk dient te gaan bij het op eigen gezag oplossen van het probleem. banden lek prikken zou ik willen afraden, dat is schade toebrengen aan andermans eigendom en dat mag gewoon niet. ik adviseer het bevoegd gezag continu te bestoken met verzoek handhavend op te treden. wordt dit geweigerd dan de bestuursrechter inschakelen, waarbij natuurlijk gezorgd moet worden voor bewijs van zowel de gewraakte overtreding als de weigerachtigheid van de overheid.
wellicht aardig om gebruik te maken van een citaat uit een artikel dat de toenmalige vicepresident van de raad van state, herman tjeenk willink, plaatste in het utrechts nieuwsblad van 3 april 2002 onder de titel: democratie en recht krijgt niemand cadeau." zekerheid dat de overheid zijn eigen regels in acht neemt, maar ook instaat voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van publieke diensten. zekerheid dat de overheid de individuele vrijheden beschermt, maar ook in actie komt als het algemeen belang dat vraagt. actief burgerschap, medeverantwoordelijkheid van burgers lukt alleen als de overheid voor deze zekerheden op de bres staat."
mijn ervaringen met de raad van state zijn buitengewoon negatief, maar dat neemt niet weg dat tjeenk willink wijze woorden heeft geschreven die nog steeds het memoreren waard zijn.