Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wimmi20
wimmi20 - 26-06-2015 23:23:15
Auto & Vervoer

Parkeren

Beste hippo,
ik heb een stuk van uw tekst weggehaald.
u stelt : dat legitimeert eigenrichting.
eigenrichting : het recht in eigen hand nemen door het plegen van een strafbaar feit kan nooit legitiem (wettelijk toegestaan) zijn, hetgeen u suggereert.

voorts adviseert u een gang naar de bestuursrechter.
dat kan niet, een bestuursrechter kan de politie niet dwingen te handhaven.
daartoe is deze rechter niet bevoegd.
een bestuursrechter gaat over zaken zoals : uitkeringen, belastingen, vreemdelingen zaken, vergunningen, en arbeidszaken voor ambtenaren.
wat wel kan : een klacht indienen bij de hoofdofficier van justitie tegen de politie omdat de politie een strafbaar feit niet wil verbaliseren.

quote=hipppo schreef op vrijdag 26 jun 2015, 22:20]uit het relaas van eikenlaan blijkt dat het bevoegd gezag het volledig laat afweten. dat legitimeert eigenrichting. ik adviseer het bevoegd gezag continu te bestoken met verzoek handhavend op te treden. wordt dit geweigerd dan de bestuursrechter inschakelen, waarbij natuurlijk gezorgd moet worden voor bewijs van zowel de gewraakte overtreding als de weigerachtigheid van de overheid.
.