Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 06-07-2015 09:13:56
Geldzaken & Recht

Terugbetalen wezenuitkering

Een negatief inkomen kan wél worden teruggerekend. uiteraard wordt de terugbetaling eerst verrekend met het jaar zelf. als er nog een extra bedrag te verrekenen is, wordt de terugwenteling in jaren toegepast. deze terugwenteling geldt niet alleen voor ondernemers met een verlies, maar voor zover van toepassing ook voor 'gewone' burgers. lees http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/verlies_uit_onderneming">hier

voor de huurtoeslag of andere toeslagen is er inderdaad geen invloed als er verrekend wordt met eerdere jaren. als het belastbaar inkomen in het jaar zelf vermindert door de terugbetaling is er mogelijk wel recht op meer toeslag(en).