Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 08-07-2015 18:04:31
Computers & Telefonie

Als je iemands foto van facebook gebruikt, schend je dan iemands privacy?

[quote=digioma schreef op woensdag 8 jul 2015, 16:29]hoe kwam je eigenlijk aan die foto's? het kunnen natuurlijk minder leuke foto's zijn; zulke plaatjes heb ik ook thuis. ben je net 20 kilo afgevallen word je geconfronteerd met een foto uit je dikke periode. je had het inderdaad even moeten vragen met de uitleg erbij waarvoor dit boek dient (neem aan dat alle leden een internetverbinding hebben, anders kunnen ze het albelliboek niet openen.). nog minder slim is het om dit boek op de voorbeeldensite van deze firma te willen zetten; dan kan echt heel nederland en omstreken meekijken. op bepaalde sites meld ik me ook niet met een foto van mijzelf... ander plaatje is ook leuk! enfin... de intentie was goed en laat het een waarschuwing zijn.

ik heb dit fotoboek helemaal niet op de site van albelli willen zetten, dat heb ik juist níet gedaan.
want ik vond het ook niet nodig dat heel nederland het kan bekijken.
de mensen op de foto's zijn allemaal bekenden, kennissen, goede vrienden en gemeenteleden.
degene die met een klacht kwam heeft een foto op facebook staan en om het boek zo fraai mogelijk te maken, heb ik de mooiste foto uitgezocht.
ik heb 2 boeken besteld bij albelli, niets op hun site gezet, die fotoboeken zijn enkel voor mijn moeder en voor mezelf bedoeld en het online fotoboek heb ik alleen op onze besloten groep van onze kerkelijke gemeente geplaatst, dus alleen toegankelijk voor onze gemeenteleden.
dus redelijk binnenskamers.
maar goed, gebeurd is gebeurd, de excuses zijn gemaakt en er is er gelukkig maar eentje die met een klacht kwam.