Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-07-2015 17:24:41
Voeding & Gezondheid

Kalknagels

Elke natuurgeneeskundige kan je vertellen dat kalknagels uitsluitend bij mensen voorkomt met een zwak werkende alvleesklier. oorzaak in bijna alle gevallen: teveel suiker! dus snoep, koek, gebak e.d. veroorzaken een dermate zoet bloed, dat schimmels heel gemakkelijk kunnen ontaarden in candida. en dát is wat van binnenuit door het nagelbed in je nagels penetreert.
uiteraard is het wegnemen van de oorzaak het allerbeste, maar er zijn zeer weinig mensen die dat dan ook doen. dus blijft over de symptoombestrijding.
daar is al genoeg over aangereikt, lees ik wel.
de mensen die ik heb geadviseerd om kalknagels te bestrijden zijn goed gemotiveerd te werk gegaan en hebben niet alleen hun dieet grondig aangepast, maar ook de nagels zelf behandeld. schimmels, dus ook candida, kunnen niet tegen een zuur milieu. vandaar dat azijn helpt. maar ook aspirine in een voetbad, die je elke avond kunt toepassen. beide zijn erg goedkope oplossingen, als het maar zuur is. wil je een snel resultaat, dan kan je voordat je gaat slapen de nagels bedekken met een watje, gedrenkt in azijn. daar doe je een stukje plastic folie overheen en dat plak je af met pleister. leukopor is een pleister op papierbasis, die je huid niet kan aantasten bij veelvuldig gebruik. natuurlijk kan je ook een veel goedkoper merk nemen.
na een maand zie je al dat de nagel een gezonde basis begint te krijgen als het verder gegroeid is. teennagels doen er aardig lang over om helemaal volgroeid te zijn, ca. een jaar, dus je moet veel geduld hebben, kwestie van zelfdiscipline en oefenen.
een nóg sneller resultaat is dat je tijdens deze zure behandelingen extra vitamine c slikt, per dag 3 tabletten van 1000 mg. dit vitamine zorgt voor een snelle groei van haren en nagels, zodat de wachttijd voor het weer volledig aangroeien van een gezonde nagel een stuk minder lang zal zijn.
veel succes gewenst!