Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gensnet
gensnet - 28-07-2015 23:42:56
Elektronica & TV

No frost moet 1x per jaar 48 uur ontdooid worden

Krap twee jaar geleden heb ik een nieuwe aeg arctis 75100ga4 nofrost vrieskast gekocht.
er is mij duidelijk vertelt dat deze nooit ontdooid hoeft te worden. echter wel af en toe met een doekje er door heen, lijkt me ook logisch.
nu net een maand terug begon hij op de bodem onder de laagste la te bevriezen, veel ijs kwam er op de vloer van de vrieskast en de onderste la wilde amper nog open en dicht.
hele ijsschotsen moest ik loskrabben, terwijl ik juist een nofrost had gekocht om dat niet meer te hoeven doen.
ik heb de leverancier gebeld en deze heeft aeg gevraagd bij mij langs te gaan en er naar te kijken. aeg wilde echter niet komen, ik moest eerst de vrieskast 48 uur lang van de stroom halen zodat hij helemaal ontdooid is. daarna mag hij weer aan en moet volgens hun het probleem verholpen zijn. dit mag ik daarna elk jaar opnieuw doen. waarvoor heb ik eigenlijk zo'n duurdere vrieskast gekocht met een nofrost systeem als dat toch niet goed blijkt te werken. hebben meer van jullie hier last van? en kunnen ze dat zo maar maken, eerst vertellen dat er nooit meer ontdooid hoeft te worden en nu opeens toch wel elk jaar. ik sprak met iemand die een liebher heeft en die heeft hem al 4 jaar continu draaien zonder ooit ontdooid te hebben. in mijn ogen is aeg dus een slecht merk, die ook nog eens valse voorlichting geeft. zondag avond mag de vrieskast weer aan en kan ik afwachten of hij het nu wel weer goed doet. ik hou jullie op de hoogte, maar zal nooit of te nimmer meer een aeg product kopen, aeg is aeg niet meer!!!

ik heb ook dezelfde vriezer van aeg. er in het allereerste begin problemen mee gehad dat het alarm iedere keer afging. het alarm gaat af als de temperatuur meer dan vier of vijf graden stijgt. er is door aeg een nieuwe printplaat in gezet en sinds negen jaar werkt de vriezer probleemloos. bijna elke dag haal ik er plakjes brood uit. hij gaat dus iedere dag open. tot vorig voorjaar ná 9 jaar begon hij te mekkeren met bovenstaande verschijnselen. ik heb inmiddels een wat grotere vriezer erbij gekocht (nee niet van aeg maar van liebherr) en de spullen zolang daarin bewaard en de vriezer met heel veel moeite ontdooid en meteen ook maar schoongemaakt. onderin zitten beluchtingsgaten die dichtgevroren waren (en dan is het nofrost systeem in de hobbel) en heel moeilijk schoon te maken zijn. iedere keer met keukendoekjes het water uit de dichtgevroren beluchtingsgaten kunnen "zuigen". toen al het water uit die beluchtingsgaten was, werkt de vriezer weer probleemloos omdat het nofrost systeem weer goed de bevroren lucht kan verwerken.

maar na krap twee jaar zou je de zaak nog niet moeten ontdooien.