Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fe
ferryarthur - 07-08-2015 22:57:52
Geldzaken & Recht

Terugbetalen wezenuitkering

Hallo mensen!

we zijn weer een tijdje verder en ik heb weer een update.

de svb heeft zelf wetten overtreden en dit toegegeven in het bijzijn van mijn advocaat. dezelfde onredelijke medewerker die ik de vorige sprak probeer mij dit keer te helpen en adviseren. het advies van mijn advocaat: gaan voor gehele kwijtschelding.

de svb heeft namelijk 12 interne meldingen gehad waarbij stond dat mijn uitkering afgesloten moest worden, dit hebben zij 12 keer nagelaten. ik heb mijn gegevens elk jaar opnieuw doorgegeven(bewijs doorgestuurd gekregen van dezelfde medewerker). ik kreeg elk jaar twee bevestigingen dat ik mijn wezenuitkering zou behouden en niks zou veranderen. ik weet niet of de medewerker te horen heeft gekregen of zijn contract niet verlengt werd, maar hij was ineens heel behulpzaam.

ik zei dat ik chaotisch was, hierop reageerde hij als volgt: nou u bent niet de enige meneer w, de svb heeft er bij u namelijk een zooitje van gemaakt. ik stuur u de gevraagde gegevens op, wat u er mee doet moet u zelf weten. ik raad u aan om er iets met te doen.

tot slot: er is een wet waarin staat dat een uitkeringsinstantie het geld mag terugvragen tot 6 maanden na hun eerste interne melding. dit houdt in dat zij nooit de 30.000 euro kunnen eisen. het bedrag wat zij kunnen vragen is eerste interne melding + 6 maanden. dit scheelt voor mij al 25.000 euro. maar door het grote aantal fouten wil mijn advocaat voor de volledige kwijtschelding gaan. het bezwaar is verstuurd en nu is het afwachten.

nogmaals bedankt voor jullie hulp!