Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-08-2015 12:39:04
Computers & Telefonie

Windows 10

Ik ben drie volle dagen bezig geweest om w10 te installeren op twee pc's (en weer naar de oude versies terug te zetten...)

op mijn laptop met w8.1 bleken al mijn e-mailaccounts onder windows live mail bij w10 verdwenen, inclusief alle eerder opgeslagen e-mails! als een haas terug naar w8.1, dat gelukkig maar ca. 20 min duurde. toen alles weer normaal...

op mijn desktop met w7 werkte mijn vpn via pia (private internet access) niet meer en dat prog was met geen mogelijkheid opnieuw te installeren; foutmelding na foutmelding. complete de-installatie met revo uninstaller aangevuld met mappen wissen via unlocker ging wel, maar opnieuw installeren niet. om gek van te worden.

maar het werd nog erger. door een foutje mijnerzijds had ik een bepaald tekstbestand verkeerd aangepast. geen nood, dacht ik. via acronis true image kun je immers ook één specifiek bestand terugzetten; al veel vaker toegepast. niet dus: dat bestand werd doodleuk niet gevonden in de data image. toen besloten mijn hele data partitie op d:\ terug te zetten met acronis. dat backup bestand op een externe hard disk werd gelukkig wel gevonden. normaal duurt dat terugzetten toch al gauw een uur, nu maar enkele minuten. maar wat bleek met verkenner: de hele data partitie was verdwenen; doodleuk gewist van de harde schijf. al mijn gegevens (die teruggaan tot op 1985) weg.

als een haas w10 weer teruggezet naar w7, maar die data partitie bleef verdwenen. in de ontstane niet toegewezen ruimte een nieuwe partitie d: aangemaakt met easeus partition manager en vervolgens hetzelfde acronis gebruikt om alle data weer terug te zetten. en - gelukkig - verliep dat zonder problemen. toen ook maar de image van de systeempartitie c: die ik had gemaakt voor de upgrade naar w10 met acronis weer teruggezet. eindelijk weer terug naar mijn oude vertrouwde, goed werkende w7-omgeving.

(mijn) lering van dit hele verhaal: voor mij voorlopig geen gepruts meer met w10. misschien over een paar weken als ik bekomen ben van de schrik en voldoende moed heb verzameld om weer peentjes te zweten?