Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
chaparral - 14-08-2015 14:58:21
Computers & Telefonie

Groter maken schijf

Je kunt dit wel degelijk doen zonder een nieuwe schijf te kopen of een partitie manager te gebruiken.

gebruik je deze laatste dan loop je het risico dat windows niet meer wil opstarten.

als je c en d schijf fysiek 1 harddisk is dan kun je in shijfbeheer de d schijf verkleinen met de hoeveelheid die je aan je c schijf wilt toevoegen.

als dit is gelukt dan kun je de c drive uitbreiden naar de ruimte die je dan hebt vrij hebt gemaakt van je d schijf.

soms moet je de vrijgemaakt ruimte eerst als een primaire partitie maken in het zelfde format als je c schijf hierna kun je ze samenvoegen.

en voor je zoiets als dit doet laat windows eerst je drives scannen op fouten in het bestandssysteem,je zal de eerste niet wezen die tijdens het vrijmaken/verplaatsten te maken krijgt met een error wat meestal resulteert in een schone installatie.

en zorg dat je je belangrijke bestanden veilig weg zet op een externe harddisk/usb/cd/dvd en niet zoals sommige zet je bestanden op je d schijf want als het mis gaat ben je die alsnog kwijt.