Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 17-08-2015 15:06:42
Geldzaken & Recht

Stoppen met rijlessen

[quote=bbert schreef op maandag 17 aug 2015, 14:13]afgezien van een eventuele betalingsregeling vind ik 70 rijlessen wel heel veel.
ik was 25 jaar rijinstructeur en heb leerlingen tot de leeftijd van 71 jaar met ten hoogste 50 rijlessen naar het cbr-examen begeleid en zien geslaagd worden.

u zou uw dochter maar eens naar een rijschool moeten sturen die gespecialiseerd is in de kijktechniek.
ik heb leerlingen gehad die maar met 1 oog konden kijken en die konden het ook leren.
uw dochter zou eens kunnen proberen in een automaat te gaan rijden. dat scheelt een hoop handelingen.
mijn ervaring is dat leerlingen die in een automaat overstappen van de hel in de hemel terecht komen.

als uw dochter geen verkeersinzicht en geen gevoel heeft om met het voertuig om te gaan dan kan ze er beter mee stoppen. een goede instructeur had in zo'n geval uw dochter al na een les of 10 moeten waarschuwen dat ze heel veel lessen nodig heeft en dat het misschien niet gaat lukken.

een tussentijdse toets moet ze nu niet doen. als ze daar voor "zakt" wordt ze nog onzekerder en wordt het in de toekomst nog moeilijker. een tussentijdse toets dient er voor om te kijken hoe ver de leerling gevorderd is en waar nog aan gewerkt moet worden om (het liefst) in één keer te kunnen slagen. de leerling kan bij die toets vrijstelling krijgen van bijzondere verrichtingen als hij/zij die verrichting goed uitvoert. laat uw dochter de toets doen als ze bijna klaar is voor het examen.

succes.
wat een hoop nogal uit de lucht gegrepen aannames.

gezien het gemiddelde op zo'n 40 lessen ligt vind ik het wel heel knap dat jij nooit meer dan 50 lessen nodig hebt gehad om iemand klaar te stomen voor het examen. of tel je nu alleen het max aantal lessen wat je geeft voordat je ze een examen laat afleggen met wie weet hoeveel falen? of zit je wellicht ergens in een "boeren gat" waar nauwelijks verkeer is? of is die ervaring ondertussen alweer 10-20j geleden opgedaan?

dat iemand veel of weinig lessen nodig heeft blijkt doorgaans al bij de intake. dus om nu aan te nemen dat er niet gewaarschuwd zou zijn, goede kans van wel. waar overigens eerder niet dan wel naar geluisterd wordt want 'lets face it' de meeste schatten hun eigen kunnen altijd veel rooskleuriger dan het geval is.

in hoeverre er überhaupt sprake kan zijn van rijscholen die "gespecialiseerd" zijn in de kijktechniek!? een goede kijktechniek geld voor iedere examen kandidaat. lijkt me iets dat je van elke rijschool mag verwachten. hooguit dat je een rijschool zoekt die zich richt op gehandicapten rijles en zo wellicht meer ervaring heeft op oa het gebied van "eenogigen" aan te leren extra goed met het hooft te draaien.

die hele ttt een examen zonder slagingskans is gewoon een zoveelste geldkloppertje van het cbr (aka corrupte bende rovers). wat dat betreft kun je net zo goed 2x examen doen (ja je hebt natuurlijk van die rijscholen die net alsof doen dat examens veel duurder zijn dan ttt's).
maar of dit onzekerheid in de hand speelt of juist niet is maar de vraag als ze het er beter vanaf brengt dan ze zelf dacht kan het juist omgekeerd werken.

terug naar de vraag. er is een overeenkomst gesloten en als 1 vd partijen daarvan af wil wijken is het aan de andere partij of zij daarin mee willen gaan of niet. dus sprake van recht op restitutie zal in deze niet van toepassing zijn.

dat de rijschool daar niet in mee gaat kan ik verder goed begrijpen zeker als er een pakket is betaald welke (wellicht flink) voordeliger is dan losse lessen en examens er nu verlangt wordt het resterende in losse lesvorm/examen prijzen te restitueren. mocht er tevens al iets gereserveerd zijn bij het cbr dan heeft annuleren bv ook gevolgen voor de rijschool in kwestie. en zo hangen er nog wel wat haken en ogen aan.