Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 09-09-2015 16:28:39
Huishouden & Energie

Vocht in huis

[quote=emmap schreef op woensdag 9 sep 2015, 15:26]ik lees even mee met de vraag en de reacties en reageer even op uw bericht van 15.09 over uw voornemen (zelf?) te isoleren en te behangen.

als je geld en tijd gaat investeren, is het wel goed om uit te zoeken of het het gewenste effect zal (kunnen) hebben! heeft u over het effect van isoleren en behangen op het vochtprobleem advies gevraagd, bv. bij minstens een paar verschillende bouwmarkten of doe-het-zelf zaken?
het lijkt erop dat u binnenshuis tegen de stenen muur aan iets van isolatie wilt aanbrengen, maar raakt u hiermee niet van de regen in de drup, verergert het probleem niet door deze maatregelen? sluit u het vocht (en de schimmel) daarmee niet op tussen twee lagen...

misschien geeft wat aanvullende info van uw kant nog wat aanknopingspunten:
wat is uw (gewenste) kamertemperatuur overdag en 's nachts?
hoe oud is de woning?
wat is er aan isolatie (dak, vloer, glas, muur) aanwezig?
is het beneden en boven even vochtig? (bij mij is het beneden nogal wat procenten vochtiger dan boven, op zolder nog droger ondanks dat ik daar de was aan de lijn droog!)


veel succes, en neem geen overhaaste maatregelen!
eerst de oorzaak opsporen, dan de beste aanpak bepalen.