Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 12-09-2015 13:21:18
Huishouden & Energie

Vocht in huis

Afgelopen woensdag had ik al een reactie gegeven.

zoals ik al meldde, maak ik geregeld gebruik van de (hete lucht) verwarmingsunit van de airco. vooropgesteld is het apparaat primair een airco, en secundair een verwarming, dus wellicht niet een tot in perfectie ontwikkelde verwarming, inmiddels is het apparaat ook al weer 10 jaar oud, en dus niet met de techniek van 2015.

de hete luchtverwarming in de woonkamer bevalt mij prima als het ’s morgens nog even wat fris is. je hoeft dan niet al het water in alle radiatoren eerst op te warmen, voordat je pak weg 10 minuten later de eerste warmte voelt.

ik ben toch eens op internet gaan kijken naar heteluchtverwarming. toen kwam ik uit op de laser petroleumkachels. nooit van gehoord! maar de internetwinkels staan er wél bol van.

je komt gelijk bij qlima.nl die al 30 jaar toonaangevend is. de site spreekt verder boekdelen, voor elke vraag of probleem is een oplossing te vinden.

bij support & info vindt u alle folders met prachtige kolommen, met specificaties en prijzen!

de heteluchtverwarming verwarmt dus in 5 minuten één tot 1.5 graad op, zeker voldoende voor een aangename temperatuur, en zeker ook de gevoelswaarde. de temperatuur daalt overigens ten opzichte van de avond ervoor ook maar 1 tot 1.5 graden, die dus weer opgestookt moet worden. ondertussen heeft de combiketel dus al een halve tot een hele kuub gas (weg) gepompt, nog voordat je dus de warmte voelt.

het verbruik blijft onder één kwh op de ochtend. prijs van een kuub gas is rond € 0.65, en van één kwh € rond € 0.22. gas is dus globaal driemaal duurder!

groot voordeel is ook, dat alleen de ruimte die verwarmd moet worden, opgewarmd wordt. dus niet de rest van het huis. daar zou de cv verder moeten zijn werk moeten doen, maar ook daarmee is dus te besparen op de stookkosten, en het milieu! en er volgt dus ook gelijk een “deken van warmte” in de lucht, die in mijn optiek (en ervaring) ook nog eens langer blijft “hangen”.

vandaag heb ik een kijkje genomen bij een pittenkoning en de werking gezien. het ziet er veelbelovend uit.

dit hele “epistel” geldt dus ook voor de ontvochtigers, wat uiteindelijk de oorspronkelijke vraag was!

appel eitje, denk ik zo ……….

waarvan akte!