Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertuzz - 13-09-2015 16:20:23
Vrije tijd & Tuin

Plissé hordeur

[quote=heleenbruijn schreef op woensdag 22 aug 2012, 14:17]de uitleg van bruynzeel is wel wat erg kort, vind ik. voor iedereen die hier ook mee tobt: houd moed, het is ons, na avonden puzzelen wel gelukt.

ik zet hier even een paar tips bij zodat het mogelijk wat makkelijker wordt. als de touwtjes ingeregen zijn zoals het hoort (sorry daar kan ik je even niet bij helpen) dan zijn de bovenste drie touwtjes-door-de-plisse en de onderste drie-touwtjes-door-de-plisse een soort eenheid.

deze touwtjes moeten dan in het metalen frame komen.hiervoor open je het frame waaraan zich de "borstel" bevindt (dus het deel waaraan je normaal gesproken de hordeur dichtschuift) door de plastic dopjes boven- en onderaan dit frame los te schroeven. trek nu voorzichtig de strip waarachter de touwtjes moeten komen, eruit.

nu een tip waardoor het eindeloos verkeerd kan gaan: leg nu de touwtjes van de bovenste "eenheid" zo dat die naar beneden (!) lopen en de onderste naar boven. plak de lijnen even met een tape-je (bijv die witte scotch die zo makkelijk weer weg te halen is) vast en schuif het geheel (iedere keer een tape-je weghalen) weer in het frame en sluit dat met het plastic blokjes d.m.v. de schroefjes.

nu is het belangrijk de touwtjes boven en onder die buiten het frame blijven steken, goed strak te trekken zodat de hele plisse-hor is ingeschoven en alle lijnen strak tegen de frames liggen. plak nu het frame met de borstel goed vast (zodat -ie dicht blijft) aan het frame dat in het kozijn bevestigd wordt.

plak ook beide touwtjes goed strak op het frame. nu het geheel in het kozijn "slaan"(de plastic strip zit als het goed is al in het kozijn) en laat de tape rustig zitten! maak nu de touwtjes een voor een los en bevestig die volgens handleiding in de blokjes en geleiders. nu zit alles goed en is het grote moment daar: de plakbandjes mogen los en als het goed is doet-ie het nu.

heel veel succes en geduld gewenst!