Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 15-09-2015 05:02:22
Computers & Telefonie

Windows 10

[quote=lexgensen schreef op woensdag 9 sep 2015, 14:57]ik heb nog geen link ontvangen om te upgraden naar w10. gewoon nog afwachten of zelf enige actie ondernemen en zo ja, welke
je hebt alle tijd hoor, maar als in de getwindowsx app je status nog steeds op "reserved" staat, en je 80240020 errors krijgt in de windows-updates, dan kan je je install als volgt forceren, zonder de media creation tool te gebruiken (die iets minder controles uitvoert)

open een admin command prompt, en typ dan:

reg add hklm\software\microsoft\windows\currentversion\windowsupdate\osupgrade /v allowosupgrade /t reg_dword /d 1

(alles op 1 regel/als 1 commando, met rondom /v /t /d steeds een spatie, en de "reg add " niet vergeten, de linewrap in de website kan die op een eigen regel lijken te zetten, maar ze horen er gewoon bij)

dan zal (na opnieuw opstarten) de gwx app "versneld" je upgrade uitvoeren. note: je was in dat geval tijdelijk op non-actief gezet omdat de verwachting bestaat dat je (een of meer) interactieve vragen krijgt over hardware of software op je systeem; in de praktijk valt dat wel mee, en deze register waarde zet je gewoon weer netjes op actief qua upgrade, daarna gaat het heel snel..