Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 19-09-2015 11:15:41
Geldzaken & Recht

Lindorff bv vraagt € 1.020 aan rente voor t-mobile factuur!

Beste svaz,

er zijn inderdaad veel klachten over lindorff en het lijkt erop dat ze het ook niet zo nauw nemen met de wet.
zie de volgende link, wellicht heeft u daar nog iets aan, klik http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/extra-kosten-bovenop-incassokosten-mag-dat/speel/1/?vhash=c749c73j">hier.

als ik u was zou ik juridische hulp inschakelen, wellicht kan dat bij vluchtelingenwerk al geregeld worden voor uw cliënt. het bedrag van € 1020,93 kan natuurlijk nooit de rente zijn over een periode van nog geen 4 jaar voor een bedrag van € 1.708,82. de rente die lindorff in rekening mag brengen is de https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schulden/vraag-en-antwoord/hoogte-wettelijke-rente">wettelijke rente.
allereerst zou ik daarom als ik uw cliënt was de rente op de rekening en daarmee de rekening betwisten aangezien deze niet aan de wettelijke regels voldoet (rente klopt niet). dat geeft uw cliënt dan weer wat tijd om juridische hulp in te schakelen.
veel succes, laat u niet intimideren door lindorff. ook lindorff dient zich uiteraard aan de wet te houden.