Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 19-09-2015 16:14:41
Elektronica & TV

Storing radioontvangst

Tja,

u heeft klaarblijkelijk geen vensterbank in uw keuken.

verlengen kan wel degelijk lijkt mij bij de radio die u noemt. als voorbeeld: ik heb een stereo installatie in mijn slaapkamer en heb die verbonden met een oude antenne van een draagbare tv (wel even plug wisselen) met een coaxkabel, gemonteerd aan de binnenzijde van het raam.

als uw radio geen ingang heeft voor een coax, dan de antenne van de radio verbinden met de kern van de coax.

andere vraag: waarom zou u zoals u stelt een radio niet mogen verbinden met één draad bij kabel?
ik zou niet weten waarom dat niet mag en deed dat soms ook (heb nu ook geen kabel meer).

dan: analoge afstemming bestaat nauwelijks meer d.w.z. afstemming met een potentiometer.
ook al lijkt het analoog, ook bij uw radio zal de afstemming digitaal zijn, het woord 'tuner' zegt dat feitelijk al. bij weergave, anders dan met een schaal, is bovendien het grote voordeel dat u zeer precies kunt afstemmen en niet zoals bij een 'pot'meter er net iets naast zit.

ik neem aan dat het u inmiddels bekend is dat (niet alleen) in nederland) de lange golf al heel lang niet meer wordt benut, de middengolf nog uitsluitend door een enkele 'doel'zender, de korte golf uitsluitend door amateurs (op deze frequenties wordt wel digitaal uitgezonden) en uitzendingen via fm ook binnen afzienbare tijd tot het verleden zullen behoren.