Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mu
musicchips - 19-09-2015 23:06:14
Geldzaken & Recht

Lindorff bv vraagt € 1.020 aan rente voor t-mobile factuur!


ik lees hier en op andere fora dat lindorff op dit moment nogal een agressief beleid voert op vorderingen die dreigen te verlopen (na 5 jaar). misschien hebben ze vorderingen opgekocht.
mijn advies is altijd: brieven bewaren, maar nergens op reageren. dan wordt ik door het gros van de mede-forummers op de vingers getikt: je bent nalatig als je niet reageert. maar heb ik dan iets ontvangen dan? zolang ik er niet voor teken is daarvan geen bewijs.
helemaal juridisch gezegd: binnen 5 jaar mag lindorff een vordering innen, ook als ze die hebben opgekocht, maar dan moeten ze wel duidelijk maken waarop de vordering slaat (en daar hoef je niet om te vragen) en de incassokosten dienen te voldoen aan de daarvoor gestelde regeltjes.
ik lees veel verhalen dat het niet eens duidelijk is waarop de vordering betrekking heeft.
dan is het in mijn ogen gewoon bangmakerij.

ik lees overigens ook veel dat mensen uit angst maar reageren en dan i.p.v. het gestelde bedrag een lager bedrag hoeven te betalen dat m.i. nog steeds veel te hoog is. die mensen zijn dan blij dat de 1500 euro is omgezet naar 500 euro, maar ik zou pissig zijn, omdat de vordering misschien maar 50 euro was. is wellicht de nieuwe manier om mensen bang te maken? zolang de rechter er niet aan te pas komt, heet het nog altijd een schikking. schik niet te snel met dit soort honden.