Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ki
kikakika - 22-09-2015 10:31:29
Elektronica & TV

Storing radioontvangst

Beste beantwoorders,

ik ben blij met alle serieuze reacties op mijn vraag.

de vraag betrof vooral de ruis op de fm ontvangst in de keuken van een portable, en niet in de eerste instantie de ontvangst van de am.
niet omdat de am ontvangst zo goed is, maar omdat ik de ruis van de buitenlandse zenders op de koop toeneem. maar van radio 1 en 4 op de fm wil ik wel iets meer, op zijn minst een stabiele ontvangst, die niet reageert op al mijn bewegingen in de keuken. het gaat dus om het optimaliseren van het geluid van mijn eigen radio.

ik ben nog bezig met uitproberen van de eerste tips, nl het experimenteren met de verschillende combinaties van antennelengte, richting en beweging van mijn kant.

het halveren van de antennelengte maakt het luisteren naar de fm, ook op deze ochtend, echt acceptabel, ondanks mijn heen en weer lopen. ook heb ik de antenne nu niet rechtop maar schuin omhoog gezet, dat maakt ook een beetje uit.

interessant is dat mijn linkerhand bij de antenne heel veel ruis produceert maar mijn rechterhand nauwelijks! en soms veroorzaak ik zelf veel ruis, en soms neemt mijn nabijheid veel ruis helemaal weg!

wordt vervolgd, groetjes kika