Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 25-09-2015 07:36:24
Huishouden & Energie

Vocht in huis


@ van leyden

dank u voor het compliment.

wimmi20 lijkt nog steeds niet in de spiegel te hebben gekeken en lijkt als een ongeleid projectiel ongenuanceerd en zeer onvriendelijk te blijven reageren.

“als u geen gelijk krijgt gaat u schelden !”. “als u nog meer niet snapt hoor ik het wel”.
wimmi20 scheldt nog net niet, maar ……………..………… de betweter.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++===

maar de oorzaak van de vochtproblemen en het mogelijk verhelpen lijken me nog niet helemaal duidelijk, althans in mijn visie met een beetje logisch nadenken.

wat ik al eerder betoogde, slaat het toverwoord van de betweters, de techneuten van de woningbouw, misschien de ggd, en zelfs kieskeurig en anderen natuurlijk nergens op, als je een beetje logisch nadenkt.

als de luchtvochtigheid buiten namelijk hoger is dan binnen in huis, kun je ventileren tot je een ons weegt, het kán dan binnen gewoon nóóit droger worden. ventileren helpt dan ook geen zak. ook de vochtvreter werken voor geen meter.

wat ik al aangaf over de airco en wat u zelf aangeeft met uw elektrische ontvochters, zijn deze apparaten inderdaad veel effectiever. per uur wordt er een halve tot een hele liter water/waterdamp/vocht/condens afgetapt. dat tikt tenminste flink aan om de relatieve luchtvochtigheid drastisch te verminderen.

die ervaring hebt u ondertussen dus ook. en die waterdamp zie je of voel je niet, maar is wél duidelijk aanwezig, waardoor je leefomgeving als zeer onprettig aanvoelt. daar kan ventileren echt niet tegenop.

ik heb zelf geen last van extreme vocht, maar ik houd wel de luchtvochtigheid goed in de gaten. met mijn praktische ervaring van de afgelopen jaren met de airo is zo nu en dan een half uurtje aanzetten vaak al voldoende om weer eens een half litertje water af te tappen. met het draagbare apparaat zal het ook goed aanvoelen om deze ook eens een uurtje op de slaapkamer te laten draaien en wéér een litertje vocht af te tappen.

we kunnen niet in de portemonnee van anderen kijken. maar op kieskeurig kun je zien dat er rond de 200 piek hele goede apparaten te koop zijn, die in liters waterdamp denken, en vooral óók afvoeren.

en dan heb je geen sores meer als gedoe met de woningbouwvereniging, ggd of anderszins. hieronder voor eventuele belangstellenden de link voor informatie van kieskeurig met informatie en de apparaten zelf.

http://www.kieskeurig.nl/luchtontvochtiger/informatie

bij (echte) bouwkundige problemen zouden die natuurlijk eerst verholpen moeten worden. maar dat lijkt me een geheel ander probleem.