Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-09-2015 17:55:36
Computers & Telefonie

Lopen met laptop

Philip36 schreef op donderdag 24 sep 2015, 23:03: deze hebben geen bewegende delen en zijn dus veel beter bestand tegen schokken maar hebben weer een ander nadeel n.l. de kortere levensduur.

dat valt reuze mee met die levensduur. bij hwi hebben ze het uitgetest. waarbij het zelfs over de tlc levensduur gaat.
http://nl.hardware.info/reviews/4177/hardwareinfo-test-levensduur-samsung-ssd-840-250gb-tlc-ssd-eind-update-20-6-2013">http://nl.hardware.info/reviews/4177/hardwareinfo-test-levensduur-samsung-ssd-840-250gb-tlc-ssd-eind-update-20-6-2013

de samsung ssd 840 is de eerste breed verkrijgbare reeks ssd's die gebruik maken van tlc-geheugenchip, waarbij in iedere geheugencel drie bits kunnen worden opgeslagen. tlc-flashgeheugen gaat minder lang mee dan het 'standaard' mlc-flashgeheugen. het voordeel is de lagere prijs van de chips en daarmee van de ssd's. volgens samsung zijn de 840 ssd's ondanks het gebruik van tlc-geheugen super betrouwbaar, maar veel potentiële kopers twijfelen. er is maar één manier om er écht achter te komen hoeveel schrijfacties je op een ssd 840 kunt doen voordat hij de geest geeft: daadwerkelijk testen.

meten = weten is het officieuze motto van hardware.info dus gaan wij met twee samsung ssd 840 250gb's aan de slag en blijven we de komende weken (of maanden) net zo lang data schrijven totdat we het verlossende antwoord hebben...