Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-09-2015 18:42:18
Computers & Telefonie

Lopen met laptop

In tegen stelling tot een 3'5 inch harddisk heeft een 2'5 inch minderlast van schommelingen in de platen waardoor deze ook minder snel zal beschadigen.
alleen als u echt met de laptop gaat schudden kan er fouten in de harddisk optreden maar dat komt echt zelden voor.
wel is de warmte afvoer iets waar heel goed opgelet moet worden.
neemt u de laptop op schoot zorg er dan voor dat de luchtafvoer niet geblokkeerd wordt!
juist omdat de ventilator van een laptop al niet al te groot is zal de warmte snel oplopen en dat is juist funest voor zowel de cpu als voor de harddisk zijn.
of een ssd een juiste keuze is? ik zelf zou nu er nog geen eentje in me computer willen juist omdat de prijzen al aan het zakken zijn maar nog steeds te duur zijn en de capaciteit nog te laag is.
wel is de snelheid hoger dan die van een harddisk maar voor een laptop maakt dat weinig uit of u moet een laptop kopen van meer dan €2200 maar ja daar zit dan wel al een ssd in :)
de beste tip die ik u kan geven is om of een tafeltje te kopen(of zelf een maken) waar u de laptop op kan zetten of een laptop kussen maar wel een die juist de opening en uitgang van de ventilator open laat.