Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

maryvon
maryvon - 16-10-2005 13:45:16
Voeding & Gezondheid

Goedkope multivitaminen van aldi

ze wordt van mijn antwoord dan misschien wel niets wijzer, ze kan er in ieder geval mee doen wat ze zelf wilt.  ieder lichaam heeft behoefte aan een andere aanvulling, waar de 1 teveel van heeft heeft de ander te weinig. dus zomaar een multi-vitaminepreparaat gaan slikken is niet verstandig, misschien heeft zij alleen behoefte aan bijv. calcium-magnesium. het slikken omdat je denkt goed bezig te zijn zet ook geen zoden aan de dijk. het moet wel zinvol zijn.


misschien heeft ze helemaal geen aanvulling nodig. maar zoals ik al eerder zei, alleen een gedegen bloedonderzoek kan aantonen of er daadwerkelijk een tekort is aan vitaminen. ik heb dit zelf mogen ervaren, na een opname in het ziekenhuis bleek er na bloedonderzoek, weinig tot geen vit b12 in mijn bloed aanwezig. ik voelde mij erg slecht op dat moment maar wist niet waardoor, maar om dan gelijk een multi preparaat te gaan slikken is zinloos, ik heb alleen vit b12 nodig, meestal gecombineerd met andere b.vit, voor een betere opname. ik kreeg hier dus injectie's voor.


het is echt niet zo zwart- wit als hier beweerd wordt, hou maar eens willekeurig 5 soorten multi's naast elkaar en zie de verschillen in samenstelling, en ik kan je met zekerheid zeggen dat hier echt wel verschil in zit, kijk bijv alleen al eens naar de hoeveelheid vit.c.