Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 19-10-2015 02:57:26
Voeding & Gezondheid

Hoe moet dat nu verder?

[quote=joentje1978 schreef op vrijdag 16 okt 2015, 22:56]is in nederland blijkbaar erg makkelijk om een uitkering te krijgen.

ken iemand die het vroeger op school heeft verpest, nog geen dag gewerkt heeft en nu al jaren lang thuis zit met een wajong-uitkering en allerlei toeslagen enz.
die wordt tot z'n dood gesponsord door de overheid zonder ook maar 1 dag in z'n leven gewerkt te hebben.

mensen uit het buitenland in nederland laten werken dat heeft naar mijn mening weinig nut, we hebben genoeg ww-ers of mensen in de bijstand die de handen uit de mouwen kunnen steken. (zieken daar gelaten).
niet je best doen, de kantjes er van af lopen of niet op komen draven betekend korten of stopzetten van de uitkering.
moet je eens zien hoeveel mensen er dan ineens wel hard aan het werk kunnen.

kan niet zo zijn dat de 1 tot z'n dood moet doorwerken (sommige voor een flutloontje) terwijl de ander elke maand een zak met geld krijgt en er niets voor hoeft te doen.

vind echter wel dat mensen die buiten hun schuld om in de ww zijn beland langer voorzien moeten worden van een ww-uitkering.
vooral mensen die richting de 50+ jaar zijn en nog lang niet de pensioenleeftijd hebben bereikt hebben aan 36 maanden ww (wat ze ook omlaag willen gaan brengen) al sowieso veel te kort.
ben al sowieso bang dat deze mensen de rest van hun leven niet meer aan het werk komen terwijl de overheid de pensioenleeftijd verder omhoog wil schroeven naar 70 jaar.

en vind het vooral triest dat mensen die tientallen jaren hard gewerkt hebben, daardoor iets opgebouwd hebben (koophuis en spaargeld voor de oude dag), buiten hun schuld om werkloos raken en door hun leeftijd niet meer aan het werk komen eerst hun spaargeld en huis moeten gaan opvreten voordat ze vanuit de ww in de bijstand belanden.

vind dat deze mensen financieel meer ondersteund moeten worden dan iemand die nog nooit een vinger uitgestoken heeft terwijl hij/zij dat wel had gekund.







daar vergiste u zich in, integendeel zelfs!