Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-10-2015 18:30:53
Winkels & Webshops

Boycotten ah - hema enz.

Hutch schreef op dinsdag 20 okt 2015, 09:01:
dus wéér een knieval maken voor een hele kleine groep personen, die een groot minderwaardigheidscomplex hebben met het daarbij behorende groepje

vroeger bracht sinterklaas, als hij ons land bezocht, een aantal "zwarte pieten" met zich mee om hem te helpen bij het uitdelen van cadeautjes aan "alle" kleine kinderen in nederland.
hiervoor neemt de sint meestal zo'n drie weken de tijd en dan verdwijnt hij weer, als sneeuw voor de zon is hij vertrokken.
alle "zwarte pieten" nam hij, naar verluiden, mee terug naar spanje alwaar zij zich weer gingen bezighouden met de voorbereidingen voor het volgende sinterklaasfeest.
als ik vandaag de dag zo om mij heen kijk dan gaan alle "zwarte pieten" niet meer met sinterklaas terug naar spanje, maar blijven ze in nederland achter.
elk jaar brengt sinterklaas weer nieuwe "zwarte pieten" mee naar nederland, maar de laatste decennia gaat hij telkens helemaal alleen terug naar spanje.
naar verluid willen vele van de oude en achtergebleven "zwarte pieten" niet als "knecht" voor een "bleekscheet" werken of daarmee vereenzelvigd worden en daarom krijgen ze, vaak een leven lang, een sociale uitkering.
gelukkig zijn er vele die wel van goede zinnen zijn en zich ook buiten de sinterklaasweken inzetten voor hun nieuwe vaderland.
een kleine groep wil echter niet meer met hun achtergrond geconfronteerd worden, ook niet op ludieke wijze, en roepen luide dat "zij" hierdoor worden gediscrimineerd.
het tegenovergestelde is echter aan de hand en de liefhebbers van een oud gebruik laten zich als makke schapen leiden, door hen die in het land van herkomst geen toekomst hadden en hier met open armen werden ontvangen, om maar niet als discriminant te worden aangemerkt.

al met al is het misschien toch wel niet zo'n gek idee, al is het wel even slikken, als sinterklaas om die reden geen "zwarte pieten" meer mag meebrengen bij zijn jaarlijkse bezoek.
voor de "knechtenrol" kan hij dan beter "bleekscheten" inhuren die dan geschminkt worden alsof ze met roet besmeurt zijn.
laat het sinterklaasfeest een sinterklaasfeest voor de alle nederlandse kinderen zijn en blijven en laat het niet verstieren door een stelletje zielige dwarsliggers*.

* voor dwarsliggers heeft pro rail trouwens nog een vacature open staan. ;-))