Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 21-10-2015 19:14:35
Huishouden & Energie

Toestroom vluchtelingen stimuleert huizenbouw.

Ineens gaat men ook nog, vanaf vandaag zo meldt het ministerium, het scheefwonen her-organiseren......en zullen huurders met een inkomen, dat niet bedoeld was voor een sociale woning 'aangepakt' gaan worden. ineens!

toen ik ooit als jongeman in de jaren '60 (lang na wo-ii), geen geschikte/betaalbare woonruimte in midden-nederland kon huren, lukte het me zonder meer in de grote stad in duitsland, terwijl daar veel was platgegooid en afgebrand in de oorlog, was er al keuze genoeg.

inmiddels ben ik 70 jaar en in nederland is het woningsprobleem nog steeds niet opgelost......moeten jongelui met schuldopname een te dure woning kopen of illegaal in onderhuur gaan. er is dus niet veel veranderd!

vreemd, dat ik de politiek één-en-ander ga verwijten? grondstuksspeculatie van gemeentes tot helpers-helper bij het speculeren in de vrije sector van ontwikkelaars en hypothekers. sociale woningen die naar de vrije-sector verkocht worden of niet goed onderhouden worden. ikzelf bezit inmiddels een schuldenvrije eigen woning, terwijl de haagse regenten met speculanten mijn nederlandse vrienden en klasgenoten in het nauw hebben gedreven door hun huisbezit onder water te helpen.

wie is er nu nog lid van de veh? iedereen dus........woningsbezitters die er toch niets van snappen.......een prima belangenvertegenwoordiger, maar niet heus!!
verkeerde hypotheken en woekerpolissen, maar betaalbare woningen.....niet!

jawel, er gaan nu actueel nieuwe huizen gebouwd worden. omdat het heel snel moet om internationaal geen gezichtsverlies te hoeven lijden en de kiezers nu al te bedwelmen vóór de volgende verkiezingen, besluiten de huidige leiders om duizenden goedkope woningen met een geringe houdbaarheidsdatum neer te laten zetten. weggooi-huizen, die over 20-30 jaar door mankementen of een niet meer haalbaar energielabel alweer zullen moeten worden afgebroken en........weer voor een woningstekort zullen zorgen.

ik zal het hoogstwaarschijnlijk niet meer meemaken, maar het is allemaal zo voorspelbaar. kapitaalvernietiging en woningen zonder meerwaarde voor vluchtelingen, die ontmoedigd moeten worden in de hoop, dat ze snel weer hun provisorium zullen verlaten en teleurgesteld naar hun geboorteland terugkeren. nederland als een ongastvrij en primitief land in herinnering zullen houden.