Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertte1861 - 22-10-2015 21:02:05
Huishouden & Energie

Waarom kan ik niet energiezuinig én waterbesparend douchen?

"kijk naar die waterbesparende douchekoppen en die verbruiken bijna allemaal veel meer.dus echt gaan douchen met waterverbruik lager dan 3 liter per minuut is bijna onhaalbaar en dan ben je als langharige nog ruim 10 minuten bezig om alle shampoo eruit te spoelen."

de fabriek belooft als waarden dat bij een warmwatervraag van 1,2 liter per minuut mijn ketel gaat branden en dat die blijft branden totdat mijn watervraag 0,8 liter per minuut of minder wordt. maar....
blijkbaar heb ik niets aan deze waardes, want de warmtesensor overruled dit.

echt fijn vinden wij het om de kraan zover open te zetten dat we goed om kunnen schakelen van water uit de kraan naar water uit de douchekop. met onze nieuwe waterbesparende vrij grote douchekop had je dan een behoorlijke douchestraal. dan vragen we van de ketel 1,7 liter water per minuut. (je denkt dan geen probleem, want ruim 100 % meer dan de grenswaarde die de fabriek opgeeft.) water van 60 graden. de mengkraan in de badkamer staat op ca. 38 graden. dus heb ik natuurlijk meer dan die 1,7 liter water na bijmenging naar de gewenste temperatuur. en vreemd dat bijstellen van de temperatuur van het tapwater naar 45 graden de ketel eerder sneller dan later laat uitgaan. met de niet waterbesparende douchekop die ik nu noodgedwongen gebruik, heb ik bij een warmwatervraag van tenminste 3 liter per minuut (en dat is toch de grens wel wil de ketel eigenlijk zeker blijven branden) in feite een minder aangename douchestraal. deze douchekop laat gemakkelijker en meer water door.
naast dat we het verspilling van water vinden en meer warm water ook meer energieverbruik betekent, is het voor ons in ieder geval ook behoorlijk inleveren van comfort. (we waren met onze nefit ketel in onze vorige woning veel beter gewend.) en als je door beperkingen niet zo snel en handig bent, betekent meer water ook veel meer natte kliederboel.
oplossing van onze bewoner die er de meeste hinder van heeft: nooit meer douchen, maar weer ouderwets met een washand wassen..... (en dit was niet als grapje bedoeld)