Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bertte1861 - 24-10-2015 13:06:46
Huishouden & Energie

Waarom kan ik niet energiezuinig én waterbesparend douchen?

En als je elke dag warm water gebruikt, wat in de meeste huishoudens het geval zal zijn, krijgt legionella niet de kans zich te ontwikkelen. we werken in onze huizen steeds minder met een boiler met stilstaand voorraadwater.

zet ik mijn tapwatertemperatuur op 45 graden dan gaat mijn ketel nog eerder pendelen. volgens het genoemde cw label kan ik bij 40 graden i.p.v. 3,6 tot 7,5 l/m wel 6 tot 12 l/m water tappen. nog meer dus..... maar ik moet bij mijn ketel dan in ieder geval ook meer.

eerder stelde nefit dat dit komt omdat mijn cv-ketel zo'n energiezuinige brander heeft van 25 kw dat hij door zijn lage vermogen sneller oververhit raakt.
ik denk misschien te simpel, maar mijn leeslamp van 60 watt en werklamp van 75 watt worden heel veel warmer dan mijn schemerlampjes van 25 en 15 watt.
tot nu toe werden bij elk contact tussen mij en nefit de marges in mijn nadeel bijgesteld. fabriekswaarden zijn vast gelegde waardes toch? die zijn toch niet variabel op grond van klachtenmeldingen.
maar goed maandag of dinsdag zal nefit er op terug komen.

wordt vervolgd